2022. május 30., hétfő

Turogomboc sütöben és egyéb gyönyörüségek

 Màra eljutottam egy sajàt recepthez a turogomboc fejlesztés eredményeként. Kaptak a dolgos kertészek is belöle és nagyon megdicsérték. Akkor màr nem lehetett rossz!

Az idöpontok zàporoztak, vagyis több telefonàlàs is volt.  A leginkàbb a tetöfelujitok hivàsa örvendeztetett meg, mert holnap itt lesznek. Külön öröm volt, hogy régi otthonom melletti vàroskàbol: Tamàsibol jönnek, ahova mindig nosztalgiàval kell visszagondolnom.

Ha tudom a pontos idejét ennek, akkor màr csak egy hajszàl vàlaszt el a hàzfestés végleges dàtumàtol. El sem tudom képzelni, hogy egyszer kész is lesz!

A parkban megbüvölten hallgattam a fülemüle énekét, ugy érzem a lélek kitisztul és vigaszt ad annyi sebre ez a csodàs madàrkoncert!

A szegélykövekböl a nagyon kreativ kertész egy fal melletti àgyàs keretét alakitotta ki, amibe meg  tudom venni hétvégén a palàntàkat. Màr ez is jokedvre derit, hogy mégis lez màr idén konyhàra valo a kertböl! Ebböl egy tetövel lehet melegàgy is az elkövetkezökben.

A terasz alatt lesz viztàrolo, ahova az esövizet lehet gyüjteni. A mellette levö részt pedig holnap kövezik, ma az alap készült el nagyon gondos munkàval.


A cseresznyének màr csak pirosodnia kell.  Sok lehullott, de azért lesz elég.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése