2022. május 13., péntek

Igy lesz a lehetetlenböl valosàg


Ma reggel 6-kor két hösies kertépitö elkezdte a kert végében bal oldalt felépiteni öreg kövekböl (amiket a földböl kapartak elö), az alàbbi kis  "bàstyafalat". Ebbe kerül ezutàn sok sok törmelék, ami szintén a kertet csufitott idàig, amire majd a végén humuszos termöföld kerül. Ez utobbi is a szétaprozott gyümölcsfàk àgaibol. Az ilyet zsàkokban jo pénzért àrusitjàk, pedig ezekben sok gyantàt tartalmazo örökzöld, aminek értéke messze nem olyan nagy. Az elsö teendö a területen felszàmolni a kupacokat és megépiten hamarosan a magasàgyàsokat, amikbe jövö héten megvehetem a palàntàkat. Fontossàgi sorrenben: paradicsomot, paprikàt, zellert, cukkinit, de sok mindent magrol: füszernövényeket talàn még egy napraforgot is! A kiszedett viràgokat is, amiket ök eddig otthon istàpoltak.  
 
Hogy miért volt a hosszu szünet? A férfi (aki kertészmérnök), pillanatnyilag a hazàt védi a déli hatàrokon. Gondolom még sok érdekes részletet mesél el egy olyan vilàgbol, amit köznapi ember el sem tud képzelni. 

Gondolom, ebben a szezonban majd elkészül valami, ha nagy szerencsénk lesz, kapnak segitö kezeket, bàr ezek ritkàbbak a fehér hollonàl!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése