2022. május 11., szerda

Keverjünk össze Gruyeret, Appenzellert és Emmentalert

 Fiam tudta, mivel szerezhet örömöt nekem, mikor ajàndékba fondue keveréket hozott a régi együttlétek emlékére, amikor igy visszatekintve még minden egyszerübbnek tünt. 

Ma elöveszem a magammal hozott keràmia edényt, amit préselt fokhagymàval elökészitek a fözésre. A kenyér, savanyusàg, forro tea  is tartozéka a sajtkeverék mellett, amiben a bor és a besüritö kukoricapor màr  benne van. A legjobb elektromos melegitéssel folyékonyan tartani, bàr mi spiritusszal tàplàltuk az égöt. Az evés szigoru szabàlyokkal történik, nyolcasokat irni az edény aljàra és a kenyeret nem szabad elvesziteni, azért büntetés jàrt. Keményebb embereknek cseresznyepàlinka is jàrt hozzà, vagy egy jo fehér bor. A hangulat, a beszélgetés mindenek felett fontos volt, ami nekem szük csalàdi körben sikerült, de francia tudàs nélkül sajnos nem.

Mindezek utàn itt csokifondüröl olvasni kicsit bizarr szàmomra, mert jo svàjci sajt nélkül nem tudom elképzelni sem az egészet, bàr izlésen vitatkozni értelmetlen idöpocsékolàs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése