2022. január 14., péntek

Jégtörö Màtyàsra vàrva

Valamire mindig vàrunk, én a jégtöröre. Azon tul, hogy ettöl a hidegtöl szeretnék szabadulni, de tegnap a "nagyfiam" is kedves bejelentést közölt sms-ben: màr az autos vonatra valo foglalàst és befizetést fogja a héten elintézni. Tehàt a hàrom csemetével jön 1 nap+2 félnapra ide. Az utazàs is 2 nap(oda-vissza), gondolom akkor kapnak sielésre szabadsàgot az ifjak és leànyzo. 

Nekem azonnal papirt és tollat ragadva az elsö program összeàllitàst kellett megprobàlni. Négy személynek sajnos szük lenne nàlam, igy az ifjusàg az utcàban bérelhetö lakàsokban fog aludni. Màr a reggelizés itt folyik nàlam. Az öreg asztalom fényleni fog, a méhviaszt ma hozza a posta. Ilyen alkalmakon is beigazolodik, milyen jo olyan helyen lakni, ahova màsoknak az üdülés idején sokat kell fizetniök, hogy felfedezzék, élvezzék. A kastélylàtogatàs és Héviz szerepel a rövid programban, a legjobb vendéglök nevét is összeszedtem, ahol ebédelni fogunk. 

Most màr csak a reményvilàgitson, hogy a Covid nem pofàzik közbe és a közlekedésnek sem lesz olyan akadàlya, ami tönkreteszi az àlmokat, hogy làthatom, ölelhetem öket.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése