2023. szeptember 15., péntek

Amig új szokàsok lehetségesek

 Igaz, hogy a kor előrehaladtával nehezen vesszük rà magunkat, hogy a jól bevàlt szokàsainkon vàltoztassunk, de ha megtesszük, az annak a jele, hogy valamit megöriztünk ifjúkori lényünkböl. 

Legtöbbször kényszer alatt àllunk, hogy jobb belàtàsra jussunk. Nekem erre a fàjdalmas és rizikóval járó balesetre volt szükségem, hogy belàssam, a napi torna elengedhetetlen az élethez. 

Először is kitűztem az időt, hogy mikor tartok tornaórát. A reggeli órák a legjobbak. A baleset miatt minden előző program törölve lett, tehàt nem ütközik semmivel.

Nem csak a baj hozhat új szokàst az életbe, de a bőség is.... Annyi alma termett a kertben, hogy végig kellett gondolni a lehetőségeket., mit csinàlok vele. Piacra nem viszem, próbálom elajàndékozni, de itt nem nagy a kereslet. Új dolgokba kellett fogni, példàul: almaecet készítésébe. Naponta kevergetem a nagy üvegben az erjedő keveréket, amibe cukor helyett méz került. 

A tegnap sütött almàspite szintén a bőség gyermeke, csodàs ízű lett, fejlődök ebben a "szakmàban" is.

Természetesen idő kell az új szokàsokhoz. Emiatt abba kell hagyni olyanokat, amikben nincs örömöm.  Remek dolog a szabadsàg, ami nélkül aligha lenne ennyire egyszerű új utakat keresni..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése