2022. augusztus 2., kedd

Szeretem a reggeleket

A hüvös reggeli szellö az arcom simitja és kitöröl minden fàradtsàgot a szemekböl. Lehet örülni ma is a szineknek, és az uj ötleteknek, amelyek kisérik a hajnalban felkelök elsö éber perceit.

Ugy néz ki, a koràn kelést lehet örökölni. Apàm kezdte a napot borotvàlkozàssal, amit azonnal meghallottam a fürdöszoba melletti szobàbol. Nagyfiam is addig volt korànkelö, mig a franciasvàjci életmod ezt nem vàltoztatta meg, ott a késönkelök közt ö is azzà vàltozott. 

Nekem van böven idöm egy egészséges reggelire és arra, hogy a napot megtervezzem, mi az ami jo lenne, mi az ami lehetséges. 

Reggel a turistàk kialusszàk az elözö este fàradalmait, esetleg màmoràt. Ami marad, az a fejfàjàs. Mire magukhoz térnek, addig kell még két eszpresszo és az a kellemetlen érzés, hogy tömeg van mindenütt.

 Mikor hazafelé indulok a fürdöböl, ök akkor érkeznek és dühöngenek, hogy  a parkolohelyekért közelharcot kell folytatni ebben a rémes höségben...

Az optimista emberek korànkelök, a pesszimistàk éjszakai baglyok. Legalàbbis a tapasztalataim szerint. Kivételek ebben is akadnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése