2011. július 13., szerda

A repülő szőnyeg

 Ha a kép tetejét nézem, mintha magasból nézném a világot, holott csalfa tükröződés az egész egy kis pocsolyában, ami a "Schauteppich" tisztítása közben lett. A kánikulában is vannak kellemes munkák. Ilyen a szőnyegmosás magasnyomásúval. Állok a puha, nedves gyapjún és nézem, ahogy a piszok tovasodródik.
Hogy miért "Schauteppich"? Csaknem 40 éve volt, hogy tunéziai szabadságunk idején egy szőnyegkereskedő üzletébe látogattunk, aki ezt egy mozdulattal elénk tárta és büszkén mondta: "Schau, Teppich!" (nézd, szőnyeg!). Aztán a közepébe ültetett, és készültek a fotók (az elsők erről ), majd kis tanakodás után beleegyeztünk, hogy hamarosan otthonunkat fogja díszíteni. Aztán jöttek a költözések, a szőnyeg hűségesen követett. Mosva sosem lett, csak most, mert ekkora hely és hőség Svájcban sosem volt ( csak a magasnyomású gép). A szőnyeg "kistestvére" már 2 éve sorra került, tudtam, hogy egy kézi csomózású szőnyeget nem lehet csak úgy szétverni, erős és hűséges, túlél bőven engem is. Addig is jobb ha nyaranta szép tiszta lesz.

6 megjegyzés:

  1. Szép a szőnyeg és szép a meséje!
    Jó napod legyen!

    VálaszTörlés
  2. nfde, köszönöm!!!Neked is legyen nagyon szép!
    Tudod annyi mesét mondanak nekem a magammal hozott tárgyak! Még azok is mesélnek, amelyeket nem hozhattam magammal, ők a "fantom fájdalmak", vagyis egy leválasztott darab érthetetlen hiánya...

    VálaszTörlés
  3. A Bagdadi tolvaj
    meg irigyelhetné, azt hiszem, / tompa agyammal ha jó felé kapirgálok/ keresve se találna szebbet! Szép, jó választás volt!!

    VálaszTörlés
  4. De jó film volt az!!!! Megnézném:))))

    VálaszTörlés
  5. Erről az jut eszembe, hogy nálunk jövő héten szobafestés lesz, önerős. Szegény padlószőnyeg, őt kimenteni képtelenség a dög nehéz francia ágy miatt. majd takargatjuk, hajtogatjuk.

    VálaszTörlés
  6. Sok önerőt kívánok Mikipapa!!!Nálunk a beépített szekrényt kellett szétszedni, hogy ami a korhadt deszkák alatt van ki lehessen venni.A hangyák gondolom a betonozás alól már nem jönnek fel???

    VálaszTörlés