2011. június 11., szombat

A megérkezés után.

A legjobb akarattal sem lehet egy országot két hét alatt bemutatni, de nem kevésbé nehéz próbálkozásomról beszámolni.
Csütörtök volt, hajnali 5 óra, május vége. Indulás Siófokra a vasútállomásra, hogy 9 óra után biztos a Keletiben legyek, ahol a vendégek  érkezése elött még meg kellett venni az összes vasúti jegyet, amire az első héten szükségünk volt .
Már húsvét óta folyt a tervezés, nagyon féltem, hogy valamit alaposan elrontok. Ők mindig nyugtattak, hisz a világban annyi helyen jártak igazán a megismerés és nem a turisztikai sablonok keretében. Tehát kultúra és természeti kincsek felfedezését tartják csak utazásra érdemesnek. Nagy tudású, szerény emberek, akikkel élvezetes vitázni mindenről.
A mobiltelefon segített megtalálni őket a Keleti zűrzavarában, mert nem tudtak egy helyben maradni a kiszállás után..... aztán kitűnő szálláshelyünkre mentünk a Sissi szállóba, ahol a következő 3 napban fáradalmainkat kellemes környezetben tudtuk kipihenni. (Na ezt most nagyon igyekeztem finoman kifejezniJ , az igazság az, hogy a sokórás gyaloglások miatt kenőcsökkel és pirulákkal tudtam csak életet lehelni tagjaimba!)
Az első délutánt a Várban töltöttük, ahova metró, villamos, sikló vitt fel.
A Történeti Múzeumot végigjártuk,  gótikus szobrokat megcsodáltuk, a végén nem haragudtam, hogy a Mátyás templomba nem tudtunk bemenni, ehelyett a Ruszwurmban ettünk sütit a kávé mellé. Ennyi strapa egy 1000km-es utazás után már megmutatta, hogy vendégeim remek kondicióban vannak. De erre szükségük is volt, mert másnap reggeli után Szentendrére indultunk, hogy a Skanzenban a magyar tájak házait megnézhessük berendezéssel, élettel együtt. Utazásaink során nagyon sok iskolás csoporttal találkoztunk, micsoda különbségekkel! A Skanzenben a gyerekek vajat köpültek, aztán meg is ették kenyérre kenve, de ahol szabad portyázás folyt, ott a pedagógus  lelkesedését illetően nem tudtam sok jót elképzelni.
Estére a Szent István Bazilikában hallgattunk koncertet Virágh András játszott az orgonán Bach, Mozart, Liszt volt műsoron.
(Folyt. köv.)

A szállodából a Várba mentünk
Szentendre Skanzen

3 megjegyzés:

  1. Nagyon vártam már az utazásaid végét. Örülök hogy nagyon jól sikerült,csodálatos barátaid vannak,nagyon várom a folytatást.

    VálaszTörlés
  2. Marikám, ígérem összeszedem magam, hogy valami olvashatót összerakjak a sok nagyszerű élményből:)

    VálaszTörlés
  3. Múlt vasárnap mi is voltunk a skanzenbe, az öreg cserkészekkel. Nagy élmény volt. Jó volt ismét részleteket látni.Örülök Neked!

    VálaszTörlés