2016. július 16., szombat

Vidám csomagolás esőben

Már csak ötször alszunk, aztán indulás korán reggel. A csomagolásnak az előre megtervezett módja, amit csodálok és szeretnék megvalósítani valószínűleg az idő haladásával átvált improvizálásba, ami félelmes, nyomasztó érzéssel jár, nem szeretem.. 
Tehát tervezek, egyenlőre öt kategóriában (vagy van ez hat is?), mind megannyi részletezéssel, nevezzük alkategóriáknak.
Első, az ajándékok doboza, hogy akivel találkozhatok annak átadhassam. Ebben az az egyedüli nehézség, hogy azoknak is legyen, akikkel programon kívül találkozok.....tehát nyugodtan beletehetek a dobozba többet.
A legnagyobb kategória az élelmiszereké. Mivel ismerem az árakat mindkét országban, igyekszem a takarékosságra. Két hűtőtáska és néhány doboz lesz megtöltve, hogy ott csak a frissen jó pékárút kell megvásárolnom.
A ruházkodás szintén problémás, mert úgy olvastam hó van St. Moritzban, ami akkor se jó hír, ha pont oda nem is megyünk.
Tehát a meleg holmi nem luxus, hanem kötelező, sapkával egyetemben... 
Gyógyszerek és tisztálkodó szerek sem maradhatnak ki.
Szerszámokat is kell vinni, hogy a falakba 14 lyukat lehessen fúrni, hogy minden a helyére kerüljön.
A laptop, telefon és fényképezőgép a feltöltőkkel szintén nem maradhat ki és a sok okmány, iratok.
Kinn esik és fúj a szél, nincs mese, pakolni kell!
A házban a festés előtti kirámolást tökéletesen véghezvinni, szintén a feladatok sűrűségét növeli, de a munkák egyben a ház őrzését is jelentik a legmegbízhatóbb kézművessel a faluból festésben és takarításban megállapodva.
Bátorság kell csak, már  Merkel is megmondta: wir schaffen es! csak ki hitte el neki????

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése