
Sok helyen úgy tartják, hogy a nyár akkor kezdődik, amikor bodza virágba borul, és akkor végződik, amikor a bogyók megérnek. A kertünkben a három gyönyörű nagy bokor elkezdte ontani, a mámorítóan édesen illatozó, fehér virágokat, bőséges szüretet biztosítva, így elhatároztam, hogy bodzaszörpöt készítek.
A gyönyörű virágok gyakori felhasználási módja a szörp, a bor, és sorbet már kevésbé. De tudtátok, hogy valamikor az egyik legcsodálatosabb erejű növénynek tartották, mert védelmet nyújt az ártalmas szellemek ellen?

Valóban különleges, hisz’ minden része hasznosítható, a kitűnő szörptől kezdve a hangszerekig.A bodzavirágnak sok étkezési és gyógyítási haszna van. Újabb kutatások kimutatták, hogy elősegítheti a megfázásból és influenzából való felépülést, mivel a bogyók kiváló C- és A-vitamin-források, de fogyasztás előtt meg kell őket főzni, különben háborgatják a gyomrot.

Három különböző szörpöt készítettem, és majd meglátom, hogy melyik mekkora sikernek örvend.
Most a konyhapulton csücsülnek, és csuda finoman illatoznak, mely az egész lakást áthatja J
Bodzaszörp
30 bodzavirág fej
3 liter forrásban lévő víz
1 kg cukor
5 dkg citromsav
4 citrom






Bodzaszirup
50 bodzavirág fej
2,5 liter víz
5 kg cukor
10 dkg citromsav
80 dkg citrom kicsavart leve, és karikára vágott héjja
Az eljárás ugyanaz, mint az előző receptnél.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése