2011. október 5., szerda

Topinambur és egy port kavaró szörnyeteg

Kis formátlan gumócskákat ültettem vagy 2 éve, de semmi se lett belőle, csak levélkék. Ebben az évben aztán hatalmas lett és kivirágzott. Íme a topinambur, magyarul csicsóka.






Hatalmas porfelhőbe burkolva jön ez a szörnyeteg
Pillantás a zöldsövény fölött a hatalmas dübörgés irányába.




5 megjegyzés:

  1. Érden a kert végében, ott, ahová hajdan a hamut hordtuk, én is ültettem csicsókát. Szapora volt, óriási termésekkel. Gyerekkoromban nyersen ettük.

    VálaszTörlés
  2. Mikipapa, végre előkerültél! Remek recepteket lehet a neten találni! A "legzöldebb" éveimben már termeltem Wangsban csicsókát, a nevét magyarul még nem is sejtettem. Tehát ez egy nagy újrafelfedezés! A piacon már találtam csicsókát termelő árust, azt mondta még egy hónap kell, akkor a nagyokat együk meg, a kicsiket meg el kell ültetni!

    VálaszTörlés
  3. El vagyok merüléve ebben az ingatlankeresgélésben, pedig még szűk egy évünk van, míg Ildikó is megnyugdíjazódik. Ha addig megint ki nem találnak valamit azok, "odaát". A kertbe is most kezdek újra kijárni, ma is pakolásztam, az egyik epret szétpalántáztam. Úgy tűnik, a Nol-ra is csak néha kapok rá, tök érdektelen, nem túl érdekes, + egy fő. :-))
    Még mindig terem a lugasparim, elképesztő, mennyit szedtünk le róla. Hátul már rég vége.

    VálaszTörlés
  4. Üdvözlöm csicsókáékat, dr.T. biztonságba lesz. Nagyon fínom garnérung lesz belőle. Bár csak élnénk a tanyán, ott is nőtt valamikor. Paprikás krumpli is lehet belőle. Egy kis zenétől meg bolondul, lehet, hogy kicsit kihallatszik, Örülök nagyon Neked!!::))

    VálaszTörlés
  5. Csicsókáéknak még kicsit várni kell, mire garnírung lesz belőlük:))))

    VálaszTörlés