2011. április 19., kedd

A déli ablakokon át


Ha a fény mindent elönt, nincs helye titkoknak, álmoknak. A józanság három ablaka a kert felé naponta figyelmeztet, ha ezt elfelejteném.
A bejárat mellett az elsőt három fa tölti ki: a selyemakác, a szilva és az őszibarack.
Mögöttük a füvesből kivágva 12x8 m.-es konyhakert, sok örömteli fáradozásra emlékeztet, hátfájásokkal együtt.
A második ablak a nappaliban a rózsák, levendulák, liliomok és fügefa déli szépségeit, illatát és aromáját hozza be. A fényözönt a teraszon árnyékolni kell, akkor kellemes ott ebédelni is. Előtte a kapuhoz vezető betonút, az autókkal ide érkezünk, vendégeink úgyszintén.Fölötte húztak el délről  megszámlálhatatlan rajokban alacsonyan száguldó seregélyek, csak a kapu elött emelkedtek kicsit magasabbra, hogy a fejüket be ne verjék.
Tehát ez az út vezet a külső világhoz, de itt szerelték fel a T-COM tányérját, amivel ugyan rengeteg adás, de kevés említésre méltó érkezik a készülékbe. A legdélibb látvány a parkoló és a vendégház, köztük a szomorúfűz és a kicsit görbe ezüstfenyővel. Míg valóságos erdő vette őket körül elsatnyultak, meghajlottak, de most meghálálják a külön figyelmet, törődést és sokat gyönyörködök bennük. A  fenyő fényretörése és a fűz légies szomorúsága életem két fontos szimbóluma lett .
A két hatalmas diófa a szántók felé a határokat jelzi, erős és hatalmas fák, erejük teljében. A szomszéd tyúkjai szívesen kapargálnának alatta, de a kakas kukorékolása figyelmeztetés, hogy tudják, hol az ő hazájuk.

5 megjegyzés:

  1. T-Com mellé érdemes volna egy sima digitális műholdvevőt is rendszerbe iktatni, amivel a számtalan , német, francia nyelvterületet magában foglaló adások százai közt válogathatnál, beruházási költsége elenyésző. Régen imádtam a 3SAT, RTL, az osztrák és német helyi adók programjait, rengeteg, másutt nem látható-hallható zenékkel.

    VálaszTörlés
  2. Hurrá Mikipapa!!! Ezügyben már nagyon szerettem volna valamit tenni, némelyik svájci adó hiányzik!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon élethű leírás, láttatod és érezteted. A fák megelevenednek a mondatokban.
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  4. Erika, minden látogatásodnak örülök,annak még inkább, hogy valami életre kelhet a beírt betűktől:)

    VálaszTörlés
  5. Ahogy írod, látom is. Különben is látom, fotóidat lemásolta a szemem. A valóságban is. Nagy öröm nekem mindig, minden fotód, minden írásod! Tudod miért?

    VálaszTörlés