2011. augusztus 30., kedd

Csak gondolatban



Egy kérdést olvastam az elmúlt napokban. Miért csak akkor, amikor elmúlt a pillanat, vissza nem fordítható már semmi, akkor látjuk valódi ragyogó szépségét? A Rajna parton sétálva készült a kép, aminek hatása alól nem szabadulok. Minden szép rendben, mintha egy gyermek rajzolta volna: a kék szalag a folyó, mellette  kavicsos száraz meder és a még sárgás fű, a gyalogút pedig hív a hegy felé, aminek tetején még a hó fehérlik. Érzem a levegő hűvösségét, a csendet, a lépések ritmusát benne, a gondolatmentes szabadságot, mikor csak a lét öröme kísér. Nincs fájdalom, nincs hiány, nincs semmi kívánság. Mikor jártam azóta ilyen könnyedén és ilyen mindenről megfeledkezve? Valóban soha többé?

4 megjegyzés:

  1. Györgyikém!! Az egész fotó,olyan csodálatos. Benne van minden ami nekünk itt hiányzik, a csend, a tiszta levegő, a nyugalom, a csobogás, a színek a szemnek. Ne mond hogy soha többé!!!! Eé kell menned. Ln továbbra is örömködök, mindig találok valami újat.Soha nem unom meg, ezért nagyon hálás vagyok! A vonat megint csodálatos. Tu.képen nekem mind csodálatos. Köszönöm Neked!!:))

    VálaszTörlés
  2. Marikám, miattad kellett ma újra elővenni és visszaemlékezni.Örülök neki, hogy így tudsz benne gyönyörködni! mert velem érzel:)

    VálaszTörlés
  3. igen, tisztaság, béke, rend...

    VálaszTörlés
  4. m.k. nagy erőforrás, amiért hálás vagyok.

    VálaszTörlés