2016. augusztus 13., szombat

Paradicsomi állapotok

Ez a sütnivaló tök (egy almácska társaságában) nagyszerű ízével és illatával sok finom levesről fog gondoskodni, nem fog hiányozni róla a tökmagolaj és a pirított tökmag.

A barackfát körbefutotta a tök, mintha azzal dicsekedne neki, hogy földönfutó létére mennyivel nagyobbra tudja növeszteni termését.

A kerti asztalra a főzeléktök két termése várja a feldolgozást.

ami majd azután lesz, ha a rengeteg paradicsomszaft elkészül. Mekkora a különbség a sok "modern", üzleti és a mi kerti termésünk közt! Talán nem olyan sima szépségűek, de az ízük az leíratatlanul jobb! Salátának is sokkal jobb.

Íme itt fő a finom lé, miután elhagyta a "darálót", vagyis megszabadult a héjától és magjaitól.

Már a pihenésről ábrándozok, ahogy a Hévízi tóba merülök és csak a fölöttem száguldó fecskéket figyelem hatalmas szeretettel.