2016. június 29., szerda

Gondolatok meggymagozás közben




Igazi meggy évünk van hatalmas terméssel. Tegnap és ma szüret volt az elmaradhatatlan magozással utána. 
Először is ehhez szép időjárás kell, nem túl meleg, enyhe széllel, hogy a kerti asztalnál nekiláthassak egy erre a célra speciális munkaingben. Színe a meggylével hasonló, könnyű, de mindenütt takaró, jól levegőző nagy ruhadarabról  van szó, amit csak ilyenkor szeretek felvenni. Állandó kézöblítésre külön edény megújuló vízzel, külön a magoknak és fazék a kimagozottnak. Egyszóval az előkészületek fontosak, mert anélkül ragadna utána minden.
A szellem ébrentartására nagyszerű a nappaliból kiszűrődő klasszikus zene és egy aktuális téma akár a napi eseményekből, amiről saját véleményt alkotni ilyenkor remek alkalom.
Olvastam ma a Hexit-ről a német internetes sajtón. Merkel Mama a boszorkány szerepében? A kívánságot teljesen megértem, hogy ideje lenne eltűnnie a közéletből, de boszorkánynak azért nem tartom, mert nálam ez kitüntető lenne. Hexe= aki a mezsgyén jár, vagyis ahol más nem, mert a többség az akol melegét szereti és egyedül mászkálni sosem volt ajánlatos, szegény boszikat is érte sok baj, üldözés. Az önálló gondolkozás kevesek luxusa, amiért az árat meg kell fizetni. 
Mire ezt kigondoltam, lassan alkony borult a kertre, a meggy kimagozva, holnapra a cukor alatt levet ereszt.
 Minden jó ha a vége jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése