2015. július 19., vasárnap

Életerő

Egy komposztoló, ami nem látszik, mert a tökmag úgy gondolta, hogy neki nem kell a veteményes, csak sok sok tápanyag, amit mi konyhai hulladéknak nevezünk. Kimentem, tanulni tőle. Már virítás előtt áll, a hatalmas levelek alatt bújnak meg a nagy tökrügyek. 
Körbeveszik  a kidobott paradicsompalántát, amiből szintén óriás lett és szép termés lesz rajta is. Semmi más, mint táplálék és víz, nőnek maguktól és szabad csodálni őket!


 A fiatal almafa, aminek termését szeretnénk raktározni is, ha nincs benne féreg és nem bántja a gombafertőzés. Őszre kiderül.

 Érik a paradicsom az öreg almafa és barackfa közt. Ez utóbbinak szép termését az elmúlt napokban szüreteltük és készült belőle a világ legfinomabb lekvárja.

 A császárkörtét sem hagyhatom ki, ága szinte behajlik a hálószobába, édes illatú gyümölcse a jutalom, sok sok munkáért, mire kiszabadult a szomszéd kert indái alól és a gombás fertőzéstől, ami elvitte érés előtt a sokat ígérő termést. A púpos körtefa is kitett magáért, mit számít a fogyatékossága, ha ilyen termése van?