Hozzávalók:
(30 cm hosszú sütőhöz)
kb.50 dkg tök
25dkg vaj v. margarin
25 dkg cukor
4-5 tojás
25 darált dió
citrom reszelt héja
kis só
25-30dkg liszt 2 kávéskanál sütőpor
kizsírozáshoz vaj v. margarin
1/8 l víz
6 evőkanál cukor
néhány dió vagy mandula lapocskák dekorálni
1. 25 dkg tököt reszelünk miután hámoztuk, ebből a nedvességet kinyomjuk, a maradék tököt vékony szeletekre reszeljük
2. a vajat elkeverjük cukorral és a tojásokkal habosra keverjük, míg a cukor fel nem oldódik teljesen. Hozzáadjuk a darált diót, citrom reszelt héját, sót, és a jól kinyomott, reszelt tököt. A lisztet és sütőport keverjük, hozzáadjuk, a masszába szitáljuk, összekeverjük. A kizsírozott dobozos tepsibe tesszük és a legalsó sütőrészben 180 fokra előmelegített sütőben 60-75 percig sütjük. Esetleg le kell takarni fóliával a végefelé, hogy ne legyen túl sötét.
3. A vizet és a 6 kanál cukrot felfőzni, beletenni a maradék töklapocskákat, míg "üvegesek" lesznek (gondolom, kicsit áttetszőek) , kivesszük , lecsöpögtetjük
4.Kiborítjuk, ha kicsit kihűlt, dekoráljuk a tökszeletecskékkel és dióval
Huuúúúúú! De jól néz ki!!! Milyen fííínom lehet, kár, kár, hogy lemaradok róla. Az illata, viszont ide hallik, imádom:)))))
VálaszTörlésMarikám, csuda finom! De nem ajánlott, ha vigyázni kell valakinek. Csak a szezon miatt és kérésre írtam, fotóztam a szakácskönyvből!)
VálaszTörlés